Dramatisk Sommer Rally for Braaten Motorsport

Raymond Braaten har ved flere anledninger pustet konkurrentene i nakken denne sesongen. I helgen debuterte han på asfalt, og da gikk det skikkelig galt.

Rallyet startet dårlig for Raymond og kartleser Frode Gunnerød fra NMK Tønsberg. Allerede før start måtte mekanikerne skifte toppakning på motoren i Volvo’n. På den første fartsetappen klarte en dame å forville seg ut i fartsetappen, i motsatt kjøreretning av deltagerne. En av deltagerbilene måtte ta en unnamanøver for å unngå frontkollisjon, og endte dermed i autovernet. Rallybilen ble totalvrak, og etappen ble strøket. Dermed brukte Raymond og kartleseren neste etappe på å venne seg til underlaget.

På den tredje fartsetappen bestemte de seg for å ta i litt mer, for ikke å miste altfor mye til konkurrentene.

– Jeg visste at jeg ikke klarte henge med helt i toppen, men jeg ville sanke flest mulig poeng i Grimstad, slik at jeg fortsatt hadde en reel sjanse til pallplass i Cup’en, forklarer Raymond.

Men rett ved målgang på denne etappen gikk det galt, skikkelig galt. I nærmere 150 kilometer i timen, dundret den hvite Volvo’n av veien.

– Vi lå og jaget helt fullt på siste giret, og jeg følte jeg hadde funnet det rette sporet. Men på det siste krønet lettet vi fra bakken, og landet litt feil. Dermed traff vi en stubbe, inn i fjellveggen, før ferden endte med en framlengs salto og en runde rundt på siden, forteller Raymond.

Bilen ble liggende på siden, og både Raymond og kartleser Frode var skadd.

– Frode klaget over store smerter i ryggen, så jeg fikk hjulpet han ut av vraket. Derfra ble han tatt imot av deltageren som kom etter oss på veien. Jeg fikk klatret ut, og ble selv tatt imot. Og så bar det til sykehuset, sier Braaten.

Etter kort tid på Arendal sykehus, ble det konstatert tre små brudd i venstre fot og kuttskader i høyre ben på Raymond, mens kartleser Frode Gunnerød hadde et lite brudd i ryggen.

– Man skal ikke bagatellisere skadene, men når jeg ser på bilen, skjønner jeg at det har gått utrolig bra. Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan det hadde gått hvis ikke begge hadde brukt HANS-kragen, sukker en tydelig berørt Braaten.

Bilen er totalskadd, men gode venner fra rallymiljøet har allerede satt i gang arbeidet med å få Raymond tilbake i rally. Et nytt karroseri er allerede i sikte, og flere kamerater har tilbudt seg å hjelpe til med oppbyggingen av en ny bil.

– Det er ennå usikkert hva som skjer fremover, men sannsynligheten for at vi kommer tilbake i rallysporet er stor, avlsutter Raymond som samtidig benytter anledningen til å takke for all støtten etter ulykken.

Pressemelding Braaten Motorsport