Første stikk til Sivert

Etter en bitterlig jevn kamp måtte NMK Tønsberg-føreren Sivert Johansen se seg slått med minst mulig margin i fjorårets Norgescup. Det er tydelig at dette har satt spor, og ønske om revansj virker meget sterkt.

Allikevel var det ikke forhåndsfavorittene Sivert Johansen, Ole-Morten Korsmo, Kjetil Bråthen, som er tilbake i sin rå Volvo 940 EVO etter en liten rallypause, eller fjorårsvinner av Norgescupen Kim Andre Hjalmarsen, som kjørte sterkest fra start i Sigdalsrally. Over åskammen som skiller Sigdal fra Nore og Uvdal kom Kjetil G. Hovda med bror Kyrre i kartleserstolen, og de hadde stått opp tidlig og spist opp til flere hoggorm til frokost. De vant første fartsetappe, men på toeren var ting tilbake til normalen. Ultraraske Ole Morten Korsmo fra Hokåsen brukte fjorårsvinteren på snømåking, men er tilbake til full Norgescup-sesong i år. Han tok andre etappe og tok teten.

Men seier ble det ikke. Etter å ha prøvd snøbrøyta allerede på gjennomkjøring gjorde han det igjen i rallybilen på tredje etappe. Han tapte over tre og et halvt minutt, og brøt senere på grunn av dette.

Da var Sivert Johansen i sin Opel Astra, som nå er bygget om til å gå på det miljøvennlige drivstoffet E85, oppe i teten. Han ledet foran Kjetil G. Hovda og Kjetil Bråthen. Denne stillingen holdt seg helt til mål, der det kun skilte 0,7 sekunder mellom andre og tredjeplassen. Arve Flaat ble nummer fire, og Kim Andre Hjalmarsen nummer fem. I Rally Hadeland kan vi forvente oss en beinhard kamp om de første plassene.

Kampen om Norgescupen er i gang for alvor, og dette ser ut til å bli en bitter kappestrid!

Ole-Martin Lundefaret