Fortsatt spenning før finalen Rally Telemark

Den eneste NM klassen med et snev av spenning om dagen, er NM klasse 3 (Nasjonal, Gruppe H). Her er som vanlig ingenting avgjort før bilene er vel i mål etter at lørdagens siste NM runde Rally Telemark er avgjort. Noe som har gjentatt seg de siste årene og gjør denne klassen så morsom å se på.

Her er det tette fighter gjennom hele året, med flere vinnere i de forskjellige NM rundene. Dette igjen gjør sitt til at spenningen beholdes til siste SS er kjørt.

Før høstløpene tok til var det Tom Kristian Lien som hadde en knapp ledelse når vi gikk inn i sommerferien. Lien vant 5 NM runde Aurskog Høland rally mens leder Søren Snartemo måtte bryte med tekninske problemer på sin BMW M3. Dette gjorde sitt til at spenningen igjen steg i NM sammendraget.

Før Rally Hedemarken som ble kjørt forrige helg, ledet Lien med knappe 1 poeng på Snartemo, mens Jan Egil Halland lå 7 poeng bak der igjen. I tillegg halset Vidar Nordbø innpå bakfra med NM medaljer i blikket.

Med sier på Hedemarken tok Snartemo tilbake ledelsen i NM, men Lien hadde ikke tenkt å slippe taket og tok andreplassen. Mens Nordbø og Halland denne gangen måtte bryte med tekniske problemer var det Assar Granum og Edvall Martin Stenberg som øynet muligheten for å knappe innpå å være med å kjempe om NM medaljene.

Etter Rally Hedemarkan er NM stillingen som følger:
Søren Snartemo 113 poeng
Tom Kristian Lien 107 poeng
Jan Egil Halland 76 poeng
Assar Granum 76 poeng
Vidar Nordbø 67 poeng
Edvall Martin Stenberg 48 poeng

Så for dere som tror at noen av disse kamp hanene kommer til å gi fra seg NM medaljer lett, er det bare å komme seg ut i skogene for her kommer det til å bli et bikjeslaksmål av de skjeldene førstkommende lørdag, i skogene rundt Notodden.

Når det gjelder NM gullet og sølvet så vil dette så mellom Lien og Snartemo. Ingen av de andre har noen mulighet til å frata disse to de jeveste NM medaljene uansett utfall. Så kampen her vil ene og alene stå mellom en Matt sort BMW M3 fra Sørlandet, og en Hvit og Rød Volvo 940 fra Hokksund.

Men om ikke dette er nok, er det full krig om NM bronsen. Her kommer kampen til å stå mellom Jan Egil Halland, Assar Granum og Vidar Nordbø, med Edvall Martin Stenberg som outsider som fort kan komme til å frarøve disse gutta 3 plassen i NM sammendraget om noe skulle skje.
Rally Telemark kjøres i traktene rundt Notodden førstkommende Lørdag. Her er det lagt godt til rette for publikum på alle etapper, slik at det skulle ikke være noen grunn til ikke å ta turen ut i skogen. Nasjonal gutta skal i alle fall sørge for underholdningen når det kommer til lyd og heftig kjøring.

Lykke til alle sammen, måtte den beste vinne.

Foto: Preben Berg