Kamp til døra om kongepokalen

Helgens Rally Trøgstad ble en thriller uten sidestykke for Braaten Motorsport. Det ble kamp til siste meter om årets kongepokal i nasjonal rally.

Før Trøgstad var målsetningen for helgen var å vise konkurrentene at de ikke ble skremt på Aurskog Høland Rally.- Vi ladet for fullt fra første meter, og hadde ikke planer om å gi noe ved dørene. Men på den første etappen tok vi igjen en som hadde startet før oss, og han slapp oss ikke forbi. Dermed ble vi hindret, og tapte vel muligheten for seier allerede der, forklarer Raymond Braaten.

På de neste etappene lot Raymond det briste eller bære. Her skulle det ikke fires noe. Og konkurrentene fikk kjenne presset.
– Vi hadde vel flest etappeseiere i klassen vår i helga, men dessverre tapte vi mye tid på hindringen. Sånn er det i rally, og ingenting er avgjort før man er i mål, sier Aleksander.

Lørdagens Rally Trøgstad ble et rotterace helt til målrampa, og når alle etappene var kjørt, var brødrene fattige femten sekunder etter vinneren av nasjonal klasse, Ole Morten Korsmo.
– Plasseringen i klassen er jeg ikke veldig fornøyd med. Det var så lite mellom Ole Morten og ned til oss på fjerdeplass. Men, jeg er utrolig fornøyd med en sjuendeplass totalt. Det er ikke verst å klare seg så bra i gammel Volvo, fleiper Raymond etter helgens thriller.

Nå tar gutta en velfortjent sommerferie fra rallykjøringen, og gjør seg klar for høstens utfordringer. Med helgens sterke plassering, kan lillebror Aleksander gå høsten i vente som leder av NMK’s junior rallycup for kartlesere. Storebror Raymond ligger på en solid andreplass i NMK’s senior rallycup for førere. I Norgescupen er det svært jevnt, og en pallplassering er innen god rekkevidde for brødrene.

BRAATEN MOTORSPORT