Mange vil klå Sivert!

Iskrystallene skinner stille i snøen på vinterveier i Sigdalstraktene. Uvitende om motorbrølet som venter når åpningen av årets NorgesCup drar i gang. Sivert Johansen i sin Opel Astra Kit Car er tittelforsvarer, men det er mange nasjonalførere som vil klå den skalpen!

På startstreken i «store nasjonal», altså for blodtrimmede biler over to liter, stiller blant annet landets desisdert raskeste Volvo 240-fører Ole Morten Korsmo. I likhet med sørlendingen Olaf Sørli i Volvo 940, er han seedet, dvs. at han har oppnådd den utrolige bragd å komme blant de 12 beste i et NM-rally. Så Korsmo starter først, og med tanke på tempoet han viste under romjulsrally, er det mye som tyder på at han har tanker om å forbli der.

Kim Andre «Jøtul» Hjalmarsen vant Norgescupen for to år siden, men ble i fjor mest kjent for at bilen hans brant opp under Rally Sørland. Men hjelp fra en pengeinnsamling på www.norsk-rally.com, ble det bygget ny bil. Vi har fått rapporter fra flere førere som sier at de har mottat telefoner fra nevnte Hjalmarsen, i helt åpenbare utsykingsforsøk. Så det er tydelig at også han er sugen på seier. Og det er flere om det beinet. Blant annet lokalfører Stian Håre i en Nissan Almera kan bli farlig. Men, for å vinne må de slå nevnte Sivert Johansen. Og han skal ikke fire!

– 252 hester og 225 Newtonmeter, så den går fælt!

Sivert har nettopp vært hos Trond Stensbøl etter full overhaling av motor, og mener selv å ha alt på stell!

– Det er åpent om seieren, men vi går ikke for andreplassen. Her satses det på ekte hatrick! Vi skal denge i vei på absolutt fullt!

Totalt starer det 38 førere i nasjonal klasse under Sigdalsrally. Vi ønsker alle lykke til!