NC 2010 avgjort

Rally Hedemarken var siste og avgjørende løp i årets Norges Cup. Løpet ble ikke helt som forventet med tanke på veistandard, men alt regnet på fredag må nok ta litt av skylden for dette. Deler av løypa ble omtrent like dårlig som i fjor og tok knekken på mange av bilene i nasjonal klasser.

Jan Egil Halland hadde størst mulighet til å hente hjem gullet i NC kl 6 og innfridde til slutt, da flere av konkurentene måtte bryte på de rufsete veiene.

Men det var Jan Ove Branes og Kim Andre Hjalmasen det skulle stå mellom når det gjalt seieren i selve løpet. Branes trakk det lengste strået til slutt og vant forran Hjalmarsen med 12,1 sekunder. Peter Hjalmarsen og Tom Kristian Lien fulgte på plassene etter. Flere av favorittene måtte bryte med både tekniske problemer og avkjøringer. Snartemo, Braaten, Skogheim, Løvhøyden og Jahrmann brøt med tekniske problemer, mens Sørli var uheldig å rullet stygt med 940’en og hadde nok ikke noe hyggelig tur hjem til Sørlandet.

Halland ble til slutt nr 6 i klassen (3.04,2 etter vinner) og kunne dermed innkassere gullet i årets NC. Branes klatret helt opp på sølv plass med dagens seier, mens Lien beholdt bronsen plassen etter flere problemer gjennom dagen. Hjalmarsen ble nr 4 mens Snartemo måtte ta til takke med 5 plass.

I NC kl 7 Sto det mellom Aleksander Wiik og Vidar Nordbø. Det ble til slutt Nordbø som stakk av med seieren i løpet, mens Wiik ble nr 8. Dette gjorde at Nordbø greide å kapre gullet til Sørlandet, mens Wiik måtte ta til takke med Sølvet denne gangen.

Kl 8 var allerede avgjort, slik at her var det konkuranssen om Sølvet som var interessant. Det var til slutt NC vinner Carl-Borge Røsen som vant løpet, og beviste sin posisjon. Anders Lundhaug tok til slutt 2 plass i løpet, og kapret dermed oppskriftsmessing Sølvet. Marius Haugerud beholdt bronsen.

TRN ser tilbake på en lang og spennende sesong, og ser nå frem til 2011 og mulig NM for nasjonal klasse igjen.

Ønsker med dette å takke alle sponsorer og samarbeidspartnere for året som har gått.