Numedalsrally 2011

Første løpet i årets TRN-cup var Numedalsrally. Med sol fra blå himmel lå alt til rette for en kanon rallydag. Nasjonalbilene startet først og bil nr. 1 var fjorårs vinner Jan Egil Halland, to SS ble kjørt før service og fire SS etter service.

I klasse 9 ledet Ole G. Skogli med 16 sek på Jan E. Halland før service. Ronny Andersen var på tredje, 6 sek bak Halland.

Det var tett i toppen i klasse 10. Helge Solberg ledet med 4 sek på Andreas Jahren og Torbjørn Ulla var 3 sek. etter Jahren før service.

Enda tettere var det i klasse 11.
Før service ledet Lars Schmidt med 0,1 sek. på Elling Helleberg og 14 sek bak Helleberg var Leif Vesterdal.

I klasse 13 var Geir I Mythe i ledelsen med Andreas Wiik 14 sek. bak på 2 plass. På tredje plass var Vidar Kristensen 24 sek bak Wiik før service.

Før siste SS var stillingen uforandret i toppen av kl. 9.
Da var alle guttene klare for å gasse ned Smådøla og noen var mere klare for å gasse enn andre.
Skogli ledet med 11,9 sek, men han hadde problemer med bremsene. Så spørsmålet var om han kunne holde unna for konkurrenten tross bremseproblemene.
Beklageligvis for Skogli tapte han 14,8 sek til Halland ned Smådøla, så da gikk seieren til Halland med Skogli på 2 plass og Andersen på 3 plass. Halland kjørte inn til 3 plass totalt.

Stillingen var også uforandret i klasse 10.
Jahren kjørte fortest ned Smådøla, men han tok ikke mere enn 1,3 sek på Solberg så da tok Solberg seieren i klassen. I mål ble også rekkefølgen i klasse 10 Solberg, Jahren og Ulla.

I klasse 11 hadde Helleberg tatt over ledelsen, men bare 10 sek etter var Schmidt og 1 sek etter det var Vesterdal. Alt skulle avgjøres på siste SS. Schmidt kjørte av veien og rullet dermed var han ute av løpet. Vesterdal tapte over 3 min ned Smådøla, da var også han ute av en topp plassering. Helleberg holdt hodet kaldt og kjørte inn til seier i klassen med Eivind F Morken på 2. plass og Øyvind Hoff på 3. plass.

Mythe ledet fra start til mål og vant i klasse 13. Men det ble dramatik rundt Wiik som kjørte av veien på siste SS. Wiik hadde kjørt av veien og sto fast. Peder Økseter kjørte av på samme plassen og traff bilen til Wiik. Det ble store skader på begge bilene. Kristensen tok 2. plassen og Bækkevold 3. plassen i klassen.

Det var 31 TRN medlemmer som deltok i Numedalsrally.