Rally Sørland

Da er første NM runde på grus i 2011 unnagjort på fantastiske veier og under eventyrlig vær i traktene rundt Mandal. Det er vel ingen tvil om at dette er et av de grommeste sommerrallyene, baksiden er at det også er det desidert dyreste. Men for de som tok seg råd til å stille, tror jeg alle med hånden på hjertet kan skrive under på at løpet sto til forventningene.

I NM klasse 3 (gruppe H) stillte stort sett hele eliten opp, bortsett fra Bredesen og Braaten. Så det var duket for skikkelige fighter gjennom alle de 8 etappene.

Fredagens tre etapper startet med en kort og hektisk etappe på kun 3,25 km. Noe soom skulle vise seg å være greit, da det var flere som ikke hadde hatt grus under hjulene før start.

Den som startet raskest av gruppe H bilene her var Kjetil Nygård i klasse 11. Han kjørte inn 2 tidel sekunder forran hjemme favoritten Søren Snartemo, Jan Ove Branes var kun 5 tidel bak Snartemo igjen. Så dette kom til å bli et spennende løp. NM leder Korsmo startet velig forsiktig og klokket inn til 10 plass i gruppe H. Så det var flere som ville være med å kjempe. Det virker som de lokale fortkjørerene var best forberet, for av de ti raskeste bilene på ss 1 var det hele 5 lokale sjåfører.

På SS 2 løpets lengste med 26.12 km, ble avstanden større mellom bilene. Korsmo som startet først, hadde tydeligvis ikke dagen og fortsatte å tape tid. Det ble nok en 10 plass i gruppe H. Den som hadde størst fart var Snartemo, fulgt av lokalfører Magne Svardal som klokket inn kun 3 sek bak. På de neste plassene finner vi Kenneth Trysnes med sin heftige Ford Puma, Stafan Myhrer, Birger Gundersen, Jan Ove Branes, Vidar Nordbø, Thomas Holbek og Rune Kittelsen.

Til natteoppholdet etter SS3 var stillingen Sartemo, Svardal 17,3 bak, Trysnes 27,5 bak, Gundersen 1.11,9 bak, Korsmo var nå hele 1.22,5 bak teten. Så det var tydelig at ting ikke stemte helt for NM lederen, og det skulle bli vanskelig å forsvare seg under Rally Sørland

Lørdagens etapper ble kjørt i strålende sol med masse publikum ute i løypa. Stillingen forandret seg lite, det var ingen ting å gjøre med Snartemo denne helgen, han var rett og slett utilnermelig og tok en komfortabel seier hele 1.04,3 forran Svardal (denne kjøringen holdt også til 8 plass totalt), med Trysnes 39,2 bak. Fighten som utspant seg mellom Gundersen Branes og Korsmo, ble til slutt vinnet av Gundersen, som ble 4 mann i gruppe H, med Korsmo på 5 plass. Den eneste som kunne true trioen i samendraget var Tom Kristian Lien, som hadde startet forsiktig på fredagen. Han hadde etter SS7 hentet inn hele forspranget og lå på 4 plass i gruppe H før siste og avgjørende etappe. Her ble desverre tidstapet litt for stort, slik at han falt tilbake til 7 plass i Gruppe H.

Stillingen i NM kl 3 etter rally Sørland:
Korsmo 90 P
Snartemo 53 P
Bredesen 45 P
Trysnes 39 P
Jan Egil Halland 33 P
Raymond Braaten 23 P
Peter Hjalmarsen 23 P
Magne Svardal 23 P

TRN ønsker også å takke arrangør for et fantastisk rally.