Tore Haldammen vant NC under KNA Rally Finnskog

Tore Haldammen vant til slutt Rally Finnskog. Det ble mye dramatikk på slutten under helgens rally. Etter at alle prøvene var kjørt, var det Peter Hjalmarsen som var vinneren.

Men på vei til mål i Kongsvinger sentrum greide de å glemme en tidskontroll og kom dermed 15 min for tidlig til mål. Dette medførte at ekvipasjen måtte snu og reise tilbake til den glemte tidskontrollen, noe de da ikke rakk og kom 8 min for sent. Dette gjorda at det ble 1,20 min tillegg i tiden. Dermed tok Tore Haldammen over seieren med knappest margin 2,6 sek.

Men det var Søren Snartemo som startet raskest på SS1, han vant med 27,7 sek på Kim Andre Hjalmarsen, Peter Hjalmarsen var 28,9 bak. På SS2 gikk det nok litt for fort for Snartemo og Kim Andre Hjalmarsen, begge dro av og parkerte godt i brøyta. Snartemo kom seg videre etter ca 13 min med spaden, men da var dessverre maxtiden ute. Kim Andre ble stående og brøt på stedet. Her var det Peter Hjalmarsen som var raskest 15 sek forran ringreven Per Engseth som hadde slitt litt på første SS. SS3 som var siste prøve før service ble vunnet av Søren Snartemo, som ikke hadde fått vita at han hadde kjørt over maxtiden på SS2, han var faktisk igjen 26,4 sek forran nestemann i klassen, Svein Tore Løvhøiden ble dermed vinner ac SS3, med Per Engseth 2,5 sek bak. Morten Bredesen kom halsende rett bak. Etter en luftig service på forblåste Kongsvinger travbane var det klart for SS4, som var Varaldskogen for andre gang. Snartemo fikk fortsatt lov til å kjøre og tok igjen seieren med 17,7 sek (dette kunne altså ha blitt bra hadde det ikke vært for all den spainga på SS2). Mern siden de ble utelukket var det Dave Eggum som ble raskeste bil over Varaldskogen andre gangen. Peter Hjalmarsen fulgte nesten 10 sek etter, mens Per Engseth var 3,5 sek bak der igjen. På SS5 og SS6 var det Peter Hjalmasen som var raskest tett fulgt av Skogheim og Haldammen. Bredesen lå høyt oppe, men måtte dessverre bryte etter SS5. Så da lå veien åpen for en klar seier til Peter Hjalmarsen, men slik skulle det altså ikke blir.

Resultatene ble som følger:

Kl. 9
1: Tore Haldammen
2: Peter Hjalmarsen
3: Svein Tore Løvhøiden
4: Dave Eggum
5. Thomas Skogheim
6: Bjørn Andre Smedtorp
7: Frode Dahl

Kl. 10
1: Tom Slaastad
2: Terje Hakkim
3: Dag Helge Tronstad

Kl. 11
1: Aleksander Wiik
2: Ole Johnny Branes
3: Andreas Wangen
4: Mattias Holt
5: Anders Wangen
6: Bjarne Pedersen
7: Lars-Petter Rogstad

Kl. 12
1: Trond Stensbøl
2: Dag Henning Østheim
3: Sigurd Fløystøl

Det var rufsete vær på Finnskogen denne lørdagen og mange som måtte bryte rally. Men igjen ble det arrangert et perfekt rally av KNA Kongsvinger. Med fantastiske fartsetapper og masse snø. Desverre har det vært lite mildvær slik at det ble stor dekkslitasje på de fleste. Men sånn er rally, været rår vi ikke over.

Da tar NC kl 6 en pause og neste runde er AH Rally 6. juni.

TRN ønsker de som deltar under Numedalsrally lykke til.